четвер, 30 грудня 2021 р.

Звички, які зовсім не корисні

 Матеріали підготовлено з використанням сайту "Розвиток дитини". 

АЛЬФРЕД ХІЧКОК
Видатний британський та голлівудський режисер, сценарист, майстер трилера.
У дитинстві Альфред Хічкок найбільше боявся, що його покарають. Батьки Хічкока поводилися так, ніби боялися, що їхній тихий і спокійний син, замість того щоб продовжити сімейну традицію і стати продавцем овочів, потрапить у погану компанію, а то й стане злочинцем.
Якось – чи то покарання за якусь витівку, чи бажаючи подати урок на майбутнє – його батько Вільям Хічкок відправив п'ятирічного Фреда в поліцію з листом, прочитавши який, начальник ділянки замкнув дитину в камері зі словами: «Ось що відбувається з неслухняними хлопцями».
Декілька хвилин у камері запам'яталися Фреду на все життя: так і не зрозумівши, за що його карають, він впав у паніку і вийшов звідти вже іншим – потайливим, підозрілим і полохливим.
Альфред Хічкок був схиблений на їжі. Залежність виникла теж у дитинстві. Якось зовсім маленький Альфред прокинувся вночі, коли батьків не було вдома.
Оббігши весь будинок і нікого не знайшовши, він так злякався, що забився в кутку на кухні зі шматком м'яса, і виявив, що їжа має на нього заспокійливий ефект. Так народилася звичка заїдати стрес.
Хічкок заїдав усе: образи на батьків, цькування однокласників, страх перед учителями. Однолітки сміялися з повноти Хічкока, а він соромився свого зовнішнього вигляду, страждав – і їв ще більше. Переїдання стало для Хічкока проблемою на все життя.
Проблемою, яка, утім, не лише врятувала його від призову під час Першої світової – через зайву вагу Хічкока не взяли в армію, – а й зробила Суперзіркою!
Проте цю історію не варто брати за приклад, бо не всім пощастить стати зіркою світового масштабу.
Можливо, це чорно-біле зображення 1 person
6

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую! Ваша думка важлива.

Техніки самодопомоги